Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Πιστεύετε στο «μάτι»;

- Πιστεύετε στο «μάτι»;

Με ρωτούν, και απαντώ:

Σχετικά με τη «βασκανία» που με ρωτάτε, η πίστη μου σχετικά με το θέμα αυτό δεν μπορεί να είναι διαφορετική από την πίστη της Εκκλησίας στο υπαρκτό (όσο και ο Διάβολος) αυτό θέμα.
Της Εκκλησίας μας, που όπως σωστά το είπατε, έχει ειδική ευχή για το θέμα αυτό. «Δεν πιστεύουμε» όμως στο «μάτι», όπως δεν πιστεύουμε και στον Διάβολο! Πιστεύουμε στο Χριστό που είναι Παντοδύναμος, και ότι όσο είμαστε μαζί Του, κανένα «μάτι», «φίδι», ή «σκορπιός», δεν μπορεί να μας βλάψει.

Άλλο είναι οι δοκιμασίες οι σωματικές που επιτρέπει ο Θεός, και άλλο η καταδυνάστευση της ψυχής και σώματος από τις πανουργίες του Σατανά που «δεν περνάνε» σε εμάς. «Περνάνε», μόνο σε εκείνους που πιστεύουν στο «ματάκι», στις χάντρες τις.. αντιματιαστικές (λες και ο διάβολος μπορεί να διώξει τον διάβολο), στα σκόρδα, τις ξεματιάστρες και σε ένα σωρό αλλά χαζά πράγματα..

..Διότι εμείς οι Χριστιανοί (που βαφτιστήκαμε Χριστιανοί, και παραμένουμε Χριστιανοί), πιστεύουμε σε Ένα, στον Θεό, ενώ οι «άπιστοι» είναι πιο.. ευκολόπιστοι! Είναι δεισιδαίμονες, και «πιστεύουν» σε.. χίλια δυο!!!..

Πιστεύουν σε ανόητα, φυσικά, πράγματα (σε ξόρκια - μαντζούνια - γούρια και άλλες αηδίες), που και μόνο για να τα αριθμήσει κανείς, θέλει ώρες!..

Η απάντηση λοιπόν στο ερώτημά σας, είναι ότι εφ' όσον είστε άνθρωπος της Εκκλησίας, και μόνο το σημείο (αυτό και μόνο!) του Σταυρού που κάνετε (με πίστη και ευλάβεια), είναι ικανό να τρέψει σε φυγή (άπραγους στο να σας κάνουν κακό) όλους τους δαίμονες μαζί με τον αρχηγό τους τον Διάβολο!

Το «μάτι», πάει από πονηρό άνθρωπο, προς πονηρό άνθρωπο, οπότε στην περίπτωση αυτή, ούτε οι προσευχές της Εκκλησίας ωφελούν (με τρόπο μαγικό) εάν ο «ματιασμένος» (ή και αυτός που ματιάζει, το ίδιο είναι) δεν πιστέψει στον Χριστό και δεν έχει την διάθεση να Τον ακολουθήσει στην υπόλοιπη ζωή του.

Μη σας περνάει λοιπόν από το νου, ότι κάθε ατύχημα, ή κάποια σύμπτωση («έπεσα τότε εκεί, ξανάπεσα πάλι»), έχει να κάνει με.. τρικλοποδιές του Πονηρού (είτε μέσω ματιάσματος είτε διαφορετικά). Η κόπωση, και η απροσεξία, είναι οι πιο πιθανοί λόγοι στους οποίους μπορούμε να αποδώσουμε τέτοια περιστατικά.

Αυτά λοιπόν γνώριζα, και αυτά σας έγραψα. Την επόμενη φορά όμως, στον εκκλησιασμό, ρωτήστε και τον ιερέα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: