Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Εσείς, πιστεύετε στη μαύρη γάτα;

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΤΟ: 
tech.pathfinder.gr/xpaths/myths/, 
ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:

«..Υπήρχε ακόμη η πεποίθηση ότι οι γάτες θυσιάζονταν από μάγισσες κατά τη διάρκεια των τελετουργικών τους, αλλά αυτό έρχεται σε αντίφαση με το φιλικό προς τη φύση πνεύμα της μαγείας..»

«Οι Αιγύπτιοι ήταν γνωστό ότι ειδωλοποιούσαν τις γάτες και τους φερόντουσαν όπως στους βασιλείς.

Στη Βρετανία και την Ιαπωνία αν ο δρόμος ενός ανθρώπου διασταυρωνόταν με μιας γάτας, αυτό θα του έφερνε καλοτυχία, αλλά η ίδια συγκυρία θεωρείται ως κακοτυχία στις ΗνωμένεςΠολιτείες και διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες. 

Μια σκωτική πρόληψη θεωρεί τη θέαση μιας μαύρης γάτας στη βεράντα ενός σπιτιού ως σημάδι ευημερίας. Σε αντίθεση, οι Κινέζοι πίστευαν ότι οι μαύρες γάτες ήταν οι προάγγελοι λιμών και φτώχειας.

Στη Φιλανδία θεωρούσαν ότι οι μαύρες γάτες μετέφεραν τις ψυχές των νεκρών στον άλλο κόσμο. Οι Κέλτες πίστευαν ότι οι μαύρες γάτες ήταν μετεμψυχωμένα όντα, ικανά να βλέπουν στο μέλλον.  
Στην Ινδία πιστεύεται ότι μια μετενσαρκωμένη ψυχή θα μπορούσε να απελευθερωθεί ρίχνοντας μια μαύρη γάτα μέσα σε μια φωτιά.».

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:

Διαβάζω πιο πάνω: «Υπήρχε ακόμη η πεποίθηση ότι οι γάτες θυσιάζονταν από μάγισσες κατά τη διάρκεια των τελετουργικών τους, αλλά αυτό έρχεται σε αντίφαση με το φιλικό προς τη φύση πνεύμα της μαγείας.».

Διαβάστε πιο κάτω:

Με ρωτούν για την Μαγεία, και την Μαντεία. Και απαντώ:

http://deisidaimonies.blogspot.com/2008/08/blog-post_4077.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: