Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2008

Πώς έγινε κάρβουνο η γιαγιά, και «σώθηκε» ο ξύλινος Σταυρός;

ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ:

Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2007 9:49 μμ

ο "somebody", έγραψε:

«gia pes esy, pou eisai exypnos kai oxi blammenos, o stauros giati den kahke? Ti eksighsh dineis?»Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2007 10:47 μμ

ο Π. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, έγραψε:

Αγαπητέ «Somebody», χαίρε!

Αν και δεν απευθυνόμουν σε εσάς (αλλά στους «βλαμμένους») είχατε την καλοσύνη να απαντήσετε εσείς για να τους υποστηρίξετε.

Με τη σειρά μου και εγώ, αν και δεν είμαι «έξυπνος» με τη έννοια που δίνετε εσείς στη λέξη, θα σας απαντήσω:

1. Μπορεί η γιαγιά να ήταν σε κάποιο δωμάτιο με ξύλινο πάτωμα και έτσι να έγινε κάρβουνο, ενώ ο σταυρός σε ένα παρακείμενο δωμάτιο κρεμασμένος σε κάποιο πέτρινο τοίχο όπου δεν τον έφτασαν οι φλόγες μιας φωτιάς, που φυσικά δεν προκάλεσε θερμοκρασία 1.000 βαθμών (που οι θρησκόληπτοι ή θρησκέμποροι και κατασκευαστές θαυμάτων διατυμπανίζουν ότι επικράτησε εκεί) διότι τότε και τα σίδερα θα έλιωναν και η γριούλα θα είχε γίνει καπνός.

2. Ίσως τον υποτιθέμενο Σταυρό της γριούλας να τον τοποθέτησαν κάποιοι άλλοι εκεί μετά. Ίσως οι συγγενείς της που την είχαν εγκαταλείψει, ώστε να αποπροσανατολίσουν από το γεγονός της σκληρότητας τους, και να εστιάσουν στο «θαύμα»: Ότι ήταν θέλημα Θεού να γίνει κάρβουνο η «αμαρτωλή» γιαγιά ..ώστε μέσα από αυτό το γεγονός να διαφημιστεί και ο Θεός ο οποίος (τάχα) το άγιο, το δικό του πράμα (τον Σταυρό), το έσωσε!!!..Τα ανωτέρω, είναι σχόλια από το θέμα:

«ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΛΑΜΜΕΝΟΥΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΥΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: